Spaltist for Adressa.

Da er min første tekts for Hjem-bilaget på trykk. En gang i måneden kommer jeg med designrelaterte temaer i denne spalten. Temaer som forhåpentlig vis skal vekke interesse skape forundring, være opplysende, gi forståelse, skape engasjement, være underholdende og sist men ikke minst gi mye glede til deg som leser.

Dagens tema er: Hva er god design?

Ta en titt i hjembilaget og se om du er enig. :)

Hva er god design?

Dette temaet er ikke lite, men jeg vil prøve å gi dere en liten oversikt.

Hvert år blir produkter sendt inn,  vurdert, kåret og funnet så gode at de blir tildelt Merket for God design. Dette er en pris som blir utdelt av Norsk Designråd, og som henger høyt i bransjenMed andre ord- en veldig god bekreftelse på at dette produktet har livets rett.

Det er mange kriterier som ligger til bunn for slike kåringer. Det legges stor vekt på at produktet er innovativt, på den ene eller andre måten. Produktet skal tilfredsstille brukerens behov, og løse de eventuelle problemer som ligger til grunn i problemstillingen. Dette er bare overfladisk beskrivelse av alle punktene, og det er kriterier her som tar lengere tid å forklare en hva jeg har spalteplass til. 

Så, hva er god design? Jeg er en fan av å forenkle, og det tenker jeg å gjøre her også. For hvis Ola eller Kari Nordmann skal gi en tilbakemelding på om et produkt har god design eller ikke, så må man ha få sjekkpunkter. 

Jeg har etter lengere tid kommet fra til et sjekkpunkt som jeg synes dekker godt.

 - God Opplevelse = God Design.

Får man som bruker en god opplevelse av produktet så mener jeg at man er på god vei til å karakterisere produktet som godt.

La oss ta en stol som et eksempel. Ved første observasjon ser man om stolen har et estetisk godt uttrykk. Stolen har et mykt estetisk uttrykk i sittesonen, og stramme trygge ben. Man ønsker å sette seg i den. Den gode opplevelsen starter. Og hvis denne gode opplevelsen opprettholdes og kanskje forsterkes når man setter seg ned, så er det meget bra. To timer går og du sitter fortsatt, bokstavelig talt, med den gode opplevelsen - da er det noe med denne stolen som er godt designet.

Er dere med på tanken? Test ut teorien på flere produkter. Ta noe så enkelt som en kaffekopp.  Utsende er delikat. Tiltalende farge. Passer akkurat under kaffemaskinen. Står stødig. Hanken faller lett på plass i hånden. Passe tynn kant. Omkretsen på koppen dekker ikke hele ansiktet. Alle disse punktene er med å gir deg en god opplevelse av hele kaffesituasjonen. Hadde mange av disse kriteriene feilet, så ville sikkert kaffe smake vondt også, selv med samme kaffe.

Tenk på dette neste gang du bruker et produkt hvor den gode opplevelsen vedvarer igjennom hele brukersituasjonen. Det er noen som har jobbet fram denne opplevelsen, det er ikke bare tilfeldigheter. 

SiT-prosjekt - Kantinen på Gløshugen

Nå for tiden jobbes det intensivt med ny utforming av "Hangaren" - Kantinen på Gløshugen, NTNU. Dette er et prosjekt drevet av Haugum Product Design, hvor PWA er med på konseptutvikling og utforming av spesialbygget interiør. Interiørarkitekt Margrethe Hopmo, Lysdesigner Tarje Skjefstad og tekstforfatter Per Steinar Moen fra Arc Giraff er også med i prosjektgruppen.

Workshop-SiT.jpg

Bilder fra workshop hvor det jobbes med planløsninger, sekvensanalyse og scenarioer med oppdragsgiver og de ansatte i SiT.

ICFF 2014

Takker for en fin messe i New York. Takker spesielt til Konsulatet, InsideNorway og Fuglen, som var de som organiserte dette. Fin stand og mange fine produkter. Det var klasse over åpningen på 17.mai, hvor standen ble fylt med et strykeorkester som dro i gang Edvard Grieg`s Holberg Suite, Op 40, Praeludium. Jeg sier bare: Gratulerer med dagen.

Det ble en super kveld på NeueHouse, med fin utstilling og fine folk. Inspirerende plass, og ikke langt unna Atelier Ilsvikas konsept.

Takker for denne gang ICFF og New York, håper vi sees igjen.

Trondheim Design Event 2015? Ja takk!

Vil takke alle som var med å gjorde Trondheim Designeventen til en virkelighet. God jobbet.

Dette var et event som absolutt har livets rett.  Jeg ser fram til, og håper, at dette gjentar seg i 2015 også.

Og takk for en fin fin motagelse på mitt lille innlegg.

Og takk for en fin fin motagelse på mitt lille innlegg.

POP-UP STORE 26-27 april.

Kjære venner, familie og bekjente!

Du er hjertelig velkommen til åpning av JOY og PWA produktdesign sin:

 

POP-UP STORE

 

I forbindelse med Trondheimdesignevent 2014

åpner JOY og PWA produktdesign opp en pop-up store.

Dette er en gylden mulighet til å få kjøpt mange fine produkter!

Det vil bli servert leskende bobler og sukkertøy.

Velkommen skal du være.

Håper vi sees!

 

TID: LØRDAG: 26.04 KL 10-17 & SØNDAG 27.04 KL 12-16

KUN åpent i to dager!

STED: Thomas angells gate 14 (nabolokalet til Godt Brød)

 

FØLG OSS PÅ FACEBOOK / INSTAGRAM

JOY / @mariaursand

PWA produktdesign / www.pwa.no / @petterwaune

TRONDHEIM DESIGNEVENT / www. trondheimdesignevent.no /@trd_designevent

GRIP salongbord.

Det var stor interesse for GRIP i helgen på Designernes Julemarked. Det ligger ikke ut så mange bilder av bordet, men jeg jobber med saken. Men til de som var interisert i bordet så kan jeg fortelle litt teknisk info: 

Bordplate bestilles etter ønsket størrelse. Lendge - bredde.

Høyde på beina er 45cm.

Bordplaten kommer i Corina (hvit og orange) og kompaktlaminat (svart).

Beina er krysslimt bambus med en caramelfinsih.

Det er bare å ta kontakt hvis man ønsker å bestille, og sende gjerne en mail hvis det er noen spørsmål.

 

GRIP_002.jpg

Trondhjemsdesignernes Julemarked.

Kom innom Designernes Eget Julemarked på torget i helgen.

Designerene kommer til å stå i eget telt som ligger nermest Trondheim torg.

25 spennende utstillere med masse gode tilbud. Jeg kommer til å selge: 

PIPP - SERVERINGSBRETT - GRIP SALONGBORD - HISTORISKE HUS.

Designteltet er åpent 12.00 - 18.00 Lørdag og Søndag. 

Vi snakkes.

1399578_10152244499755312_592945382_o.jpg